Bun venit la Clariant în România

FABRICA SUNLIQUID DIN ROMÂNIA PRODUCE LA SCARĂ COMERCIALĂ ETANOL CELULOZIC OBȚINUT DIN REZIDUURI AGRICOLE

Fabrica Clariant sunliquid® este dezvoltată pe o suprafață de 10 hectare, în Podari, județul Dolj și are o capacitate anuală de producție de 50.000 de tone de etanol celulozic. Reziduurile agricole utilizate ca materie primă sunt achiziționate de la fermierii locali, aceștia devenind parte din lanțul de aprovizionare, cu beneficii pe termen lung pentru dezvoltarea unei agriculturi sustenabile.

Etanolul celulozic produs prin tehnologia inovatoare sunliquid®, din reziduuri agricole, cum sunt paiele de grâu, este un biocombustibil avansat și neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Acesta poate fi utilizat pe infrastructura existentă a vehiculelor și se înscrie în normele de reducere a poluării prevăzute de Uniunea Europeană.

Fabrica din Podari creează noi locuri de muncă, precum și oportunități de afaceri ce vor aduce o creștere economică în această zonă rurală. Prin această investiție, Clariant demonstrează că producția la nivel comercial a etanolului celulozic pe baza tehnologiei sunliquid® este viabilă din punct de vedere tehnic, dar și economic, cu beneficii concrete pe termen lung.

Noul lanț valoric bazat pe resurse bio, datorită folosirii reziduurilor agricole, oferă un exemplu tangibil al unei abordări de succes în economia circulară. În același timp, această fabrică pune bazele implementării la scară largă a producției de biocombustibili avansați în Europa și construiește fundația unei alimentări mai sustenabile cu energie în sectorul de transport.

Să ne cunoaștem

 • Dragi fermieri

  Fermierii care cultivă cereale au ocazia să transforme paiele rămase pe câmp, în urma activităților agricole, într-o resursă profitabilă, pe termen lung, prin încheierea unui parteneriat cu Clariant.

 • Proiectele noastre, comunitatea noastră

  Informații despre principiile Clariant și modul în care ne selectăm colegii, proiectele derulate în beneficiul comunității locale, dar și despre oportunitățile de formare și posturile disponibile.

 • Tehnologia sunliquid®

  Tehnologia sunliquid® dezvoltată de compania Clariant este o tehnologie inovatoare și sustenabilă prin care se produc zaharuri celulozice și etanol din reziduurile agricole.

 • Impactul economic al fabricii sunliquid®

  Tehnologia sunliquid® deschide noi oportunități pe o piață globală în amplificarea utilizării combustibililor de a doua generație.

 • Impactul asupra mediului

  Etanolul celulozic, un biocombustibil avansat, este o soluție cu emisii reduse, neutru din punctul de vedere al carbonului.

 • Cifre și date

  Informații pe teme despre materia primă, capacitate, locuri de muncă

Aveți întrebări? Vă rugăm să ne contactați!